SKU
128197

No-dol kolagen 45 tableta

SKU
128197

Korisna je njegova upotreba u prevenciji povreda i zaštiti zglobova i ligamenata, i ubrzavanju oporavka tkiva kod povreda. Namenjen je svim osobama koje imaju problem sa bolnim zglobovima i mišićima, sportistima i rekreativcima.

 • Barkod:  8008843130634
 • Pakovanje:  Kutija
 • Tip artikla:  Tablete
 • Sastav: 

  2 tablete: Kolagen hidrolizat (tip II) 770 mg, Kurkuma (Curcuma longa) suvi ekstrakt rizoma  4/1 300 mg, Hondroitin sulfat 168 mg, vitamin C 24 mg, Hijaluronska kiselina 20 mg

 • 1.549,00 RSD
  + -
  Ima na stanju

  Sve cene su sa uračunatim PDV-om i važe samo za online poručivanje

  ONLINE PODRŠKA

  0800 33 44 56 [email protected]

  Imate pitanja u vezi Vaše porudžbine?

  Dr.Max online tim će Vam pomoći da brzo i efikasno završite Vašu kupovinu.

  BESPLATNA ISPORUKA
  ZA SVE PORUDŽBINE!

  NODOL® Kolagen je dijetetski suplement inovativne formulacije sa kolagenom, kurkumom, hijaluronskom kiselinom, hondroitin-sulfatom i vitaminom C.

  Namenjen je profesionalnim sportistima i rekreativcima, ali i svim osobama koje imaju problem sa povredama i bolnim zglobovima i mišićima. Korisna je njegova upotreba u prevenciji povreda i zaštiti zglobova i ligamenata kada ste izloženi većem opterećenju. NODOL® KOLAGEN takođe ubrzava oporavak tkiva kod povreda zglobova, mišića i tetiva.

  - Povećava otpornost muskulo-skeletnog sistema

  - Skraćuje period oporavka mišića nakon fizičke aktivnosti

  - Ublažava bolove u zglobovima nastale usled preopterećenja

  - Ubrzava zarastanje preloma kosti i oporavak kod povreda ligamenata, mišića ili tkiva.

  Kolagen je strukturni protein koji ulazi u sastav 25% svih proteina u organizmu, osnovna je komponenta vlakana vezivnog tkiva i čini 70% vezivnog i kožnog tkiva, kao i tkiva kostiju i zuba. Neophodan u formiranju hrskavice, tetiva, ligamenata, kostiju, zuba, omogućava zategnutost kože i krvnih sudova. Starenjem, organizam gubi kolagen. Preporučuje se za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata, za obnavljanje hrskavice, za povećanje elastičnosti krvnih sudova i za zdravlje kože, kose i noktiju.

  Ekstrakt kurkume - brojna istraživanja ukazuju na antioksidativno, protivupalno, antivirusno i antibakterijsko delovanje kurkumina. Povećava pokretjivost zglobova i povoljno utiče na stanje zglobova i kostiju. Kliničke studije pokazuju da kurkuma ima izrazito protivupalno dejstvo i da u kratkom vremenskom periodu dovodi do ublažavanja bolova. Ona kontroliše sintezu medijatora bola i zapaljenske reakcije (kao što su interleukin 6, interleukin 1 beta, tumor nekrozis faktor alfa) inhibirajući aktivnost enzima Cox-2.

  Hondroitin-sulfat - neophodan je za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Prisustvo sulfatnih grupa omogućava rezistenciju hrskavice na pritisak.

  Vitamin C je najvažni hidrosolubilni vitamin, antioksidans i snažan redukujući agens. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva. Neophodan je i za normalnu funkciju desni, zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Spada u antioksidanse i samim tim štiti ćelije od oksidativnog oštećenja. Doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku i nakon vežbanja i intenzivne fizićke aktivnosti, a takođe učestvuje u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost.

  Hijaluronska kiselina je glavni sastojak sinovijalne tečnosti koja se nalazi u zglobovima i neophodna je za podmazivanje zglobne hrskavice. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline postepeno se smanjuje što dovodi do smanjenja viskoznosti i sve većeg razređenja sinovijalne tečnosti, hrskavica postaje dehidrirana i kruta zbog čega zglobovi postaju bolni i teško pokretljivi. Slično je i kod osteoartritisa, kada hrskavica i druge zglobne strukture počinju da propadaju, a upalni proces u zglobovima dovodi do smanjene proizvodnje hijaluronske kiseline, što za posledicu ima smanjeno podmazivanje zglobova.

  Jednom do dva puta dnevno popiti po 1 tabletu nakon jela.

  Korisna je njegova upotreba u prevenciji povreda i zaštiti zglobova i ligamenata, i ubrzavanju oporavka tkiva kod povreda. Namenjen je svim osobama koje imaju problem sa bolnim zglobovima i mišićima, sportistima i rekreativcima.

  2 tablete: Kolagen hidrolizat (tip II) 770 mg, Kurkuma (Curcuma longa) suvi ekstrakt rizoma  4/1 300 mg, Hondroitin sulfat 168 mg, vitamin C 24 mg, Hijaluronska kiselina 20 mg

  Preporučujemo da pogledate

  Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

  Remind me later

  Thank you! Please check your email inbox to confirm.

  Oops! Notifications are disabled.