Probiotici

Probiotici sadrže milione dobrih bakterija koje pozitivno utiču na našu crevnu floru i imunitet uopšte. Kada se konzumiraju u adekvatnim količinama, pružaju zdravstvene benefite osobi koja ih uzima. Najčešće se radi o bakterijama, posebno laktobacilima i bifidobakterijama, ili o kvascima poput Saccharomyces boulardii.

 

Veliki izbor probiotika i preparata namenjenih za dijareju, nemiran stomak, nadimanje... Iz ponude izdvajamo Lactibiane i Intesta preparate. Kao i najtraženije probiotike Bulardi 500, EnteroBiotik, Flobian, Flonivin, Waya kapi, Multilac probiotik, Imunolak, DuoBiotic, Bulacol... Ili posebne preparate i probiotike za proliv, kao i probiotike za nadutost stomaka, ili probiotike za zatvor kod odraslih i dece.

 

Probiotici mogu sadržati više bakterijskih kultura poput: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis i druge...
Količine i specifični sojevi mogu varirati u zavisnosti od proizvoda.

Značaj probiotika

Probiotici pomažu u održavanju zdravlja crevne flore, što je ključno za pravilno funkcionisanje probavnog sistema. Redovna konzumacija probiotika može ojačati imunološki sistem i smanjiti učestalost infektivnih bolesti. Posebno su korisni u prevenciji dijareje povezane sa antibioticima, kao i u tretmanu infektivne dijareje, uključujući rotavirus.

Preporučuju se:

Tokom i nakon uzimanja antibiotika, u slučajevima digestivnih poremećaja: Kao što su sindrom iritabilnog creva, dijareja, nadutost, gasovi, inflamatorne bolesti creva (Kronova bolest, ulcerozni kolitis).
Za opštu dobrobit, odnosno poboljšanje probave i jačanje imuniteta.

Probiotike je preporučljivo uzimati prema uputstvima proizvođača, ili po savetu doktora i farmaceuta, a često se savetuje uzimanje na prazan stomak za što bolju efikasnost. Važno je proveriti rok trajanja i uslove čuvanja proizvoda jer probiotici sadrže žive organizme, koji moraju ostati aktivni do trenutka konzumacije.

+ Saznaj više - Zatvori

rezultati 1-20 od 80

Set Descending Direction
Page
po strani

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.