Dijetetski dodatak ishrani sa ehinaceom, cinkom, vitaminom C, vitaminom D i 2 milijarde probiotika. Koristi se za jačanje imuniteta, u prevenciji prehlade i gripa, za ublažavanje simptoma bolesti i skraćivanje toka bolesti.
Naročito se preporučuje za jačanje imuniteta osetljivoj populaciji kao što su hronični bolesnici, osobe koje su pod velikim psihofozičkim stresom, osobama koje su u svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem ljudi i sl.
Najbolji efekti postižu se kada se sa korišćenjem započne kod prvih simptoma gripa ili prehlade, odnosno pre nego što se bolest razvije, kako bi organizam uspeo da se odupre infekciji, kao i preventivnom upotrebom u jesenjem i zimskom periodu kada su najčešće respiratorne infekcije.
Ehinacea ima antivirusno, antibakterijsko i antigljivično dejstvo, stimuliše nespecifičan imuni odgovor i povećava produkciju leukocita.
Vitamin C je prirodni antioksidans. Jača imunološku odbranu stimulišući stvaranje antitela.
Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema.
Cink je esencijalni mikroelement. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Važan je za stimulaciju imunog sistema, ima antiviralno i antioksidativno delovanje.
Probiotici stimulišu imunološku odbranu jer se više od 70% imuno odbrane organizma odigrava se u crevnom traktu. Redovno korišćenje povećava otpornost prema infekcijama i pomaže imunološki i protivupalni odgovor jer imaju imunostimulativni efekat.
Dijetetski dodatak ishrani sa ehinaceom, cinkom, vitaminom C, vitaminom D i 2 milijarde probiotika. Koristi se za jačanje imuniteta, u prevenciji prehlade i gripa, za ublažavanje simptoma bolesti i skraćivanje toka bolesti.
Suvi ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinacea purpurea) 120 mg stand. 4% ukupnih polifenola
Suvi ekstrakt korena purpurne ehinacee 30 mg stand. 2% cikorijumske kiseline
Suvi ekstrakt korena blede ehinacee (Echinacea angustifolia) 20 mg stand. 4% ehinakozida
Vitamin C 80 mg (100%PDU)
Cink 10 mg (100%PDU)
Vitamin D 10,0 µg (200%PDU)
Mešavina probiotskih bakterija ne manje od 2 milijarde (Lactobasillus casei, L. acidophilus, L. plantarum, Streptococco termophilus)