Cink

Cink je esencijalni mineral koji ima ključnu ulogu u održavanju mnogih vitalnih funkcija u ljudskom organizmu. Zbog svog uticaja, cink je neophodan za održavanje opšteg zdravlja.

 

Cink tablete pomažu u jačanju imunološkog sistema, što je posebno važno za borbu protiv infekcija i upala. Ovaj mineral je ključan za proces regeneracije kože, što ga čini važnim za brzo zaceljivanje rana. Važan je za zdravlje reproduktivnog sistema, utičući na plodnost i zdravlje tokom trudnoće. Takođe utiče i na zdravlje očiju, kose, noktiju.

 

Pri izboru, važno je razmotriti tip cinka (kao što su cinkov glukonat, cinkov citrat, ili cinkov sulfat), jer različite forme mogu imati različite stepene apsorpcije. Takođe, važno je uzeti u obzir kombinaciju sa drugim suplementima, kao što su bakar, jer cink može uticati na apsorpciju drugih minerala. Najčešća kombinacija suplemenata je uptravo cink i selen, cink tablete u ponudi mogu biti namenjene deci, kao i za odrasle.

Cink se preporučuje uzimati sa hranom da bi se smanjio rizik od problema sa želucem. Neki korisnici preferiraju uzimanje uveče zbog mogućeg umirujućeg efekta. Međutim, vreme uzimanja može zavisiti od individualnih potreba i preporuka doktora ili farmaceuta.

+ Saznaj više - Zatvori

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.