Vitamin C

Vitamin C doprinosi jačanju imunološke odbrane i može pomoći u smanjenju trajanja i ozbiljnosti prehlada. Esencijalan za proizvodnju kolagena, što je ključno za održavanje čvrste i zdrave kože. Pomaže u boljem iskorišćenju gvožđa iz biljnih izvora. U ponudi imamo suplemente različitih proizvođača, kao što su: BiVits, Solgar, Swiss+. Dolazi u nekoliko oblika, tako da u ponudi ima vitamin C tablete, kesice i šumeće tablete. U asortimanu imamo u vitamin C za decu i odrasle, po veoma pristupačnim cenama.

 

Nalazi u voću i povrću kao što su citrusi, crvene paprike, kiwi, jagode i brokoli. Međutim, ovi suplementi su preporuka kod osoba koje ne unose dovoljno vitamina C kroz ishranu.

Preporučuje se uzimanje vitamina C tableta ujutro, idealno sa obrokom. Doze variraju u zavisnosti od individualnih potreba, ali se generalno kreću od 500 mg do 1000 mg dnevno.

Važno je napomenuti da prekomerni unos, posebno iz suplemenata, može izazvati neželjene efekte kao što su probavne smetnje ili kamen u bubregu.

+ Saznaj više - Zatvori

rezultati 1-20 od 25

Set Descending Direction
Page
po strani

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.