Kalcijum

Kalcijum je ključni mineral u ljudskom telu, poznat pre svega po svojoj ulozi u izgradnji i održavanju čvrstih kostiju i zdravih zuba. Ovaj mineral pruža podršku skeletu, već je takođe vitalan za niz drugih bioloških funkcija. Kalcijum je neophodan za normalno funkcionisanje mišića, prenos nervnih impulsa, regulaciju otkucaja srca, kao i za proces koagulacije krvi.

Adekvatna apsorpcija kalcijuma i iskorišćenost u telu može zavisiti od prisustva drugih nutrijenata, poput vitamina D, i opšteg zdravstvenog stanja pojedinca.

U ponudi imamo klasične tablete kalcijuma, kao i šumeće tablete, a ovi proizvodi kogu biti namenjeni za odrasle i decu.

 

Iako se kalcijum može naći u raznim namirnicama, poput mlečnih proizvoda, zelenog lisnatog povrća, ribe i obogaćenih žitarica, u nekim slučajevima može biti potrebna suplementacija. Kalcijum tablete mogu biti korisne za osobe koje ne mogu da zadovolje svoje dnevne potrebe isključivo preko ishrane.

Preporučuje se uzimanje kalcijuma u manjim dozama, raspoređenim tokom dana, za optimalnu apsorpciju, idealno sa obrocima koji sadrže malo masnoće. Neki korisnici mogu preferirati uzimanje kalcijuma uveče, naročito ako imaju problema sa grčevima u mišićima ili spavanjem.

+ Saznaj više - Zatvori

2 Rezultata

Set Descending Direction
po strani

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.