Magnezijum

Magnezijum je veoma bitan mineral koji igra ključnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima u organizmu. Važan je za pravilno funkcionisanje mišića i nervnog sistema, zdravlje kostiju, kao i za održavanje normalnog krvnog pritiska.

 

U ponudi imamo magnezijum u formi tableta, praška u kesici ili šumećih tableta, naravno tu su u suplementi magnezijuma u kombinaciji sa vitaminom B i vitaminom C, kao i magnezijum citrat, magnezijum hlorid i magnezijum glicinat.

 

Glavne funkcije magnezijuma su poboljšanje funkcije mišića i nerava, pozitivan uticaj na zdravlje kostiju i srčanog mišića, smanjenje šansi za pojavu dijabetesa, a utiče i na migrene.

Suplementi magnezijuma su preporučljivi u slučajevima kada je teško zadovoljiti dnevne potrebe preko ishrane, kao što je kod osoba sa određenim zdravstvenim stanjima ili starijih osoba. Takođe preporuka ga je uzimati nakon treninga ili fizičke aktivnosti.

 

Magnezijum se najbolje uzima sa hranom kako bi se smanjio rizik od probavnih smetnji. Preporučuje se uzimanje u večernjim satima jer može imati blagi relaksirajući efekat, što može pomoći u poboljšanju kvaliteta sna. 

 

+ Saznaj više - Zatvori

(27 proizvoda)

Set Descending Direction
Page
po strani

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.