Vitamin E (Tokoferol)

Vitamin E je moćan antioksidans koji igra ključnu ulogu u zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Poznat je po svojim blagotvornim efektima na kožu i kosu, kao i po svojoj sposobnosti da ojača imunološki sistem i zdravlje srca.

Glavne funkcije vitamina E su zaštita od oksidativnog stresa, podrška imunom sistemu, zdravlje kože i kose, prevencija hroničnih bolesti. U ponudi imamo ulje sa vitamoinom E (tečni), kao i kapsule.

 

Vitamin E se prirodno nalazi u različitim namirnicama, uključujući biljna ulja (kao što je suncokretovo i maslinovo ulje), orašaste plodove, semenke i zeleno povrće. Suplementi vitamina E se preporučuju u slučajevima nedostatka ovog vitamina ili za starije osobe ili one sa određenim zdravstvenim problemima.

Idealno je uzimati vitamin E sa obrocima koji sadrže masti, jer je to vitamin rastvorljiv u mastima. Uzimanje ujutru ili tokom dana je preporučljivo. Doziranje treba da se uskladi sa preporukama lekara ili farmaceuta, a posebno je važno biti oprezan u slučaju istovremenog uzimanja drugih lekova ili dodataka ishrani.

+ Saznaj više - Zatvori

3 Rezultata

Set Descending Direction
po strani

Da li želite da dobijate obaveštenja o akcijama i promocijama?

Remind me later

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Oops! Notifications are disabled.